Menü

Cégünk az alapanyag beszerzésétől kezdve, a gyártási folyamatokon keresztül egészen a késztermékek kiszállításáig biztosítja a munkafolyamatok menedzselését. A komplett alkatrészek legyártása esetén megkeressük a legoptimálisabb alapanyagot, megmunkáljuk a kívánt módon – esztergálás, forgácsolás, marás, köszörülés -, majd a megmunkált alkatrészt szükség szerint hőkezeljük, felület kezeltetjük, tehát kész, beszerelhető alkatrészt szállítunk a megrendelőnek.

A gyártás során nagy hangsúlyt fektetünk a minőségügyi ellenőrzésre, hogy telephelyünkön ne készülhessenek problémás vagy hibás darabok. A raktározás során szintén megóvjuk az elkészült darabokat, megfelelő módon, korrózióvédő anyagokkal kezelve tároljuk a kiszállításig.

Géppark

Üzemünk jelenlegi felszereltsége lehetővé teszi az esztergálás, marás, köszörülés, indukciós hőkezelés és műszaki keménykróm munkafázisokat. Gépeink vásárlásakor a beállítási folyamatok egyszerűsítése, illetve a helyettesíthetőség érdekében ugyanazokat a típusú gépeket szereztük be. Rendelkezésünkre áll a TSUGAMI MORI BH38E(S) CNC hosszesztergából 8 db, 6 db Mori-Seiki CNC központ, 2 db Tsugami NP 32; 2 revolverfejes CNC hosszeszterga, 4 db Mori-Seiki és Kiwa megmunkálóközpont.

Továbbá 6 db japán gyártmányú Paragon köszörűgéppel dolgozunk, illetve idéntől tulajdonukban van egy Studer köszörűgép is. A változtatható frekvenciális indukciós hőkezelő gépeinkkel olyan speciális és innovatív technológia birtokában vagyunk, melynek köszönhetően bonyolult, hagyományos technológiával nem kivitelezhető hőkezelési feladatokat is biztonsággal és készséggel elvállalunk.

Csúcstechnológiával felszerelt elkülönített mérőszobánkban szakembereink a legújabb technikák képzésében részesülnek, és a változásokkal folyamatosan lépést tartanak. Mérőhelyiségünkben 5 magasságmérő áll rendelkezésre, egy MITUTOYO EURO C APEX 754, mely egyaránt funkcionál CNC koordináta mérőgépként és 3D-s méréseinkhez is segítségül szolgál. Ezen kívül birtokunkban van egy Mahr Surf-kontúrmérő, illetve egy Hommel Opticline mérőgép, mely nagy sebességű és nagy pontosságú méréseket tud végrehajtani hengeres alkatrészeken.

Teljesen automata foszfátozó sor

A teljesen automata foszfátozó sor 600x1500x1100 mm-es kádakkal rendelkezik. Az alkatrészek olajozása és szárítása is a gép funkciói közé tartozik. Kapacitása 6 tonna (16 óra alatt). Jelenlegi várható szabad kapacitása 50%.

Géppark esztergáláshoz

Az esztergálás cégünk forgácsoló eljárásainak egyik legfontosabb profilja. A rendelkezésünkre álló rúdadagolású, 8 tengelyes CNC hosszesztergáink segítségével komplex alkatrészek gyártását, és tárcsajellegű alkatrészek megmunkálását akár 6 tengelyes, robotizált berendezésekkel tudjuk biztonsággal elvégezni.
Részletesen >

Géppark maráshoz

A marás, mint másik forgácsoló eljárás szintén fontos szerepet tölt be megmunkálási fázisaink között. CNC megmunkáló egységeinken a szerszám (vagy a munkadarab) egyszerre tud mozogni az X, Y és Z tengelyek mentén. Ez lehetővé teszi háromdimenziós felületek megmunkálását.
Részletesen >

Géppark köszörüléshez

Svájci gyártmányú csúcsköszörű gépeinkkel nagy pontosságú alkatrészek előállítása lehetséges max. átmérő 300*1000 mérettartományban. Nagy termelékenységű, csúcsnélküli gépsorainkkal tengelyjellegű alkatrészek sorozatgyártását valósítjuk meg.
Részletesen >

Indukciós hőkezelés

Horizontális és vertikális indukciós hőkezelő gépeink speciális és innovatív technológiájával bonyolult, hagyományos technológiával (pl.: fix magas frekvencia) nem kivitelezhető hőkezelési feladatokat is tudunk vállalni.
Részletesen >

Géppark felületkezeléshez, keménykrómozáshoz

Az műszaki keménykróm, egy tartós, nagy keménységet biztosító bevonat, amely megakadályozza a rozsda és a korrózió megjelenését, csökkenti a súrlódás okozta veszélyeket, ezzel növelve a krómozott felületek kopásállóságát. Felületkezelések közül a keménykrómozás üzemünkön belüli meghonosítása fontos előrelépést jelent szolgáltatásaink kibővítése kapcsán.

Polyax Alkatrészgyártó Kft.

8000 Székesfehérvár, Bárándi utca 26-28.
Telefon: +36-22-500-597
Fax: +36-22-500-598
info@polyax.hu