Menü

A Polyax Alkatrészgyártó Kft. egy betéti társaságból fejlődött ki közel két évtized alatt. 1986-ban Gál János alapította egy klasszikus „garázsműhely” alapjaival. Rátermettségének és szakmai hozzáértésének köszönhetően vállalkozása 1996-ban már új jogi formát öltött, betéti társaságként folytatta tovább működését, mely fémipari alkatrészek előállítását, félkész alkatrészek megmunkálását és forgácsolást jelentett. A Polyax Bt. már egy 1.500 nm alapterületű üzemben kapott helyet Székesfehérvár egyik ipari zónájában. Az irodaház és a gyártóterület megfelelt azon európai normáknak, mely a további gyors fejlődés alapjául szolgált.

Polyax Alkatrészgyártó Kft - about us

A csúcstechnológiájú géppark kapacitását kihasználva a Polyax Bt. a következő 10 év során olyan német autóipari nagyvállalatok beszállítójává vált, mely megalapozta mind a gazdasági-jogi forma következő szintjét, mind egy úgy telephely kialakítását. 2006-tól korlátolt felelősségű társaságként folytatta munkáját, immáron Gál Balázs vezetésével, és 2011-ben megkezdhették az új telephely alapjainak lerakását.

Az Európai Uniós támogatásoknak köszönhetően az új üzem és az irodaház rövid időn belül rendelkezésre állt, a cég gond nélkül telepítette át munkáját az új gyártóterületre.

Gyártókapacitásunk főként közepes-, és nagy szériaszámú precíziós alkatrészek gyártására alkalmas. A Polyax Kft. versenyelőnye, hogy a teljes gyártási folyamatot biztosítja partnerei számára, tehát az alapanyag beszerzésétől kezdve a késztermékek kiszállításáig. Mindez a logisztikai származékos költségek csökkentését, a minőség stabil színvonalát egyaránt jelenti vevőink számára. Ellátja a gyártás során a CNC esztergálási megmunkálást, köszörülést, indukciós hőkezelést és keménykrómozást, melynek technológiájával 2014-ben bővült szolgáltatásaink köre. Legújabb felületkezelési szolgáltatásként a Mangán foszfátozást vezettük be 2017-ben. Az egyéb felületkezelési megbízásokat minősített alvállalkozókkal oldja meg a cég.

Polyax Alkatrészgyártó Kft - about us

Versenyképességünket és a minőség megbízhatóságát bizonyítja, hogy 2002-ben megszereztük az MSZ EN ISO 9001:2001 szabvány szerinti minősítést a „Precíziós alkatrészek forgácsoló megmunkálása” érvényességi területre. 2014 árpilisában a Polyax Kft. elnyerte az ISO/TS 16949 és az ISO 14001-es tanusítványokat, mely a minőségirányítás további erősödését és a környezetközpontú irányítási rendszer kiépítését tanúsítja.

A szervezeti struktúra cégünk fejlődésével párhuzamosan fejlődik. A cégvezetést Gál János tulajdonos és fia, Gál Balázs tulajdonos és ügyvezető igazgató látja el. A belső struktúrában megtalálhatóak a klasszikus ügyintézési osztályok, az értékesítés és a beszerzési osztály, a minőségügyi, gazdasági és humán erőforrás részlegek.Kérem tekintse meg üzemünket képekben

Polyax Alkatrészgyártó Kft.

8000 Székesfehérvár, Bárándi utca 26-28.
Telefon: +36-22-500-597
Fax: +36-22-500-598
info@polyax.hu